Recept Saffransbollar
2 dl cashewnötter/solroskärnor för nötfri
1 dl kokosflingor
2 dl cashewnötter/solroskärnor för nötfri
1 dl kokosflingor
ev. lite flytande honung
1 msk russin (går att utesluta och ta en extra dadel, men smakar mer lussebulle med russin)
1.5 msk kokosolja
1 paket saffran + en skvätt vatten
0.25 tsk jodberikat salt
Alternativ för att boosta extra:
1 msk kollagen
Gör såhär: Mixa nötter och kokosflingor till ett mjöl. Värm någon tsk vatten tillsammans med saffran i 15 sek för att saffranen ska lösas upp. Tillsätt russin tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Rulla i kokos och in i frysen. Låt stå i någon/några timmar innan du äter dom. Går att äta direkt men ÄLSKAR att äta dem frysta.
1 msk russin (går att utesluta och ta en extra dadel, men smakar mer lussebulle med russin)
1.5 msk kokosolja
1 paket saffran + en skvätt vatten
0.25 tsk jodberikat salt
Alternativ för att boosta extra:
1 msk kollagen
Gör såhär: Mixa nötter och kokosflingor till ett mjöl. Värm någon tsk vatten tillsammans med saffran i 15 sek för att saffranen ska lösas upp. Tillsätt russin tillsammans med resten av ingredienserna och mixa till en jämn smet. Rulla i kokos och in i frysen. Låt stå i någon/några timmar innan du äter dom. Går att äta direkt men ÄLSKAR att äta dem frysta.
Ta hand om dig!